KUNDEHISTORIER: CENTIGA

Centiga bygger Norges råeste regnkapsmotor i skyen

Cloud Migration (CSP)

centiga_banner_case-1

Selskapet har utviklet et regnskapssystem som gjør det attraktivt for små og mellomstore bedrifter å bruke regnskapsførere igjen. Per dags dato har de 10 000 kunder globalt, men satser nå fullt på det norske markedet.

 

Centiga er bygget på en forretningsmodell som kutter kostnadene sammenlignet med andre regnskapssystemer, hvor kjernen i systemet, fakturering og regnskap, er gratis. Og i stedet er systemet utstyrt med en egen app-store hvor brukerne kjøper de tilleggstjenestene de selv trenger og kan dermed bygge sitt eget system i programvaren. Centiga skal ikke tjene mye penger på noen få kunder, sier Sverre Tidemann-Nilsen, Growth Specialist, de skal tjene mikrotransaksjoner på et veldig stort volum kunder.

 

Teknologien er der, men den er veldig kostbar

Stian Andersen, Chief Spesialist, forklarer at det i bransjen i dag er ca. 350 000 kunder som fortsatt bruker «on-prem» løsninger – systemer som kjøres på lokale servere. De ser likevel en tendens til at markedet beveger seg mot skybaserte løsninger med ca. 200 000 kunder som allerede har gått over og 100 000 som bruker skybaserte faktureringssystemer.

– Litt av tanken med å gi bort faktura og regnskap er fordi dagens prismodeller hos ERP-leverandører eller skybaserte regnskapsleverandører er transaksjons- og abonnementsbasert, og det er ganske dyrt, sier Stian Andersen. Dette gjør det utfordrende å konvertere tradisjonelle lokale løsninger til skyen.

– Teknologien er jo der, men den er veldig kostbar, så mange kunder eller byråer velger å ikke ta i bruk løsningene på grunn av pris.

 

Funksjonalitet skaper effektivitet

Så i stedet for å lage et transaksjonsbasert system, som ikke er velegnet i skyen, har Centiga gått for gratis fakturering og regnskap, med apper. I tillegg har de hatt stort fokus på å tilpasse funksjonaliteten til appene. Blant annet har de laget en multiklient funksjonalitet i systemet som gjør det mulig å jobbe med flere kunder på en gang. Appene gjør det også mulig for brukeren å endre arbeidsstrukturen og for eksempel jobbe som et team.

– Det foreligger en drøm på alle regnskapskontorer i dag om at man skal kunne bygge vertikaler, sier Sverre Tidemann-Nilsen, Growth Specialist. I stedet legger nåværende system til rette for én-til-én interaksjon. Dette hindrer regnskapsførerne i å bli eksperter på de ulike kundene som igjen hindrer effektivitet, mener Sverre Tidemann-Nilsen. En god regnskapsfører er en effektiv regnskapsfører, men bransjen i Norge i dag er preget av timespris.

– Dette belønner de ineffektive og straffe de gode.

Centiga jobber med å snu denne trenden. Ved å lage et regnskapssystem som er bygget opp som et økosystem kunden selv bestemmer og navigerer i, har de laget et system som jobber for kunden i stedet for å bare være enda en kostnad.

 

Vil dra nytte av kraften til Microsoft Azure

Ytelse er viktig for denne type systemer. Det skal være mulig å håndtere store datatransaksjoner og mange kunder samtidig som det skal gå fort. Derfor trengs de rette verktøyene for å håndtere dette raskt. Det var dette som gjorde at Centiga valgte skyen, ifølge Stian Andersen.

De to andre viktige årsakene var sikkerhet og skalerbarhet. I stedet for å kjøpe sikkerhetstjenester fra en utenforstående systemleverandør ønsket de å plassere alt i skyen og få den sikkerheten som allerede ligger i Microsoft Azure. Centiga har også kunder på tvers av regioner, og det er derfor fint å kunne skalere opp og ned etter behov og kun betale for faktisk forbruk.

Da de skulle velge en driftspartner å ha med på laget falt valget på Ironstone. Dette forteller Sverre Tidemann-Nilsen er fordi de følte seg sikre på at de ville bli prioritert og ivaretatt som en stor og viktig kunde. Han ser også et langt og godt samarbeid i sikte.

– Mulighetene som ligger i Microsoft Azure er gigantiske, og vi har ikke kapasitet, kompetanse eller mulighet til å holde oss à jour på hva som til enhver tid skjer på plattformen, sier han. Videre sier han at de derfor er avhengig av at Ironstone som partner tar seg av den biten og kontinuerlig oppdaterer dem på hvilke nyheter som kan forbedre deres system.

– Dermed blir det ikke en enkelttransaksjon, hvor dere flytter vår plattform, men et løpende samarbeid i tiden som kommer hvor vi vokser sammen.

Stian Andersen, Chief Specialist and Sverre Tidemann-Nilsen, Growth Specialist

Stian Andersen, Chief Specialist & Sverre Tidemann-Nilsen, Growth Specialist

 

Hva kan vi forvente å se fra Centiga fremover?

Centiga har allerede 10 000 kunder globalt. Nå satser de på å kapre det norske markedet.

– For vår del er Norge «proof of concept». Funker det i Norge så funker det i hele verden, sier Sverre Tidemann-Nilsen.

Informasjon de innhenter fra sine nåværende kunder i andre markeder er gull i arbeidet med å skape et system som fungerer for det norske markedet. Siden teknologien allerede er der ute, trenger de bare å implementere og tilpasse den til de forskjellige markedene de ønsker å nå. Dette gjør at Centiga kan tilby avansert og bra software til deler av markedene som tidligere ikke har tenkt tanken på grunn av pris.

– Et AS i Norge med fem ansatte ville ikke kjøpt seg et HRM-system til 50 000 kr, men kanskje de vil kjøpe det hvis de får det til 20 kr i måneden, sier Stian Andersen. Dette kan Centiga tilby så lenge de har et høyt nok kundevolum fordi de har utviklet produktene og tjenestene selv.

Sverre Tidemann-Nilsen sier de er godt i gang med å bygge Norges råeste regnskapsmotor, og sier dette muliggjøres med skyteknologi fra Microsoft og støtte fra Ironstone.

Oppdag vårt Azure for Developers-rammeverk

La oss ta en prat!

Når du ringer oss kommer du kanskje til å bli tatt imot av Amna, som er en av våre fantastiske hjelpere på kundesupport!

Employee-In-Computed