Skal bli bransjens mest betydningsfulle aktør med hjelp av skybasert teknologi

Ring oss på +47 23507481 Tjenester IT for dine ansatte Dine IT-systemer Læringssenter Artikler Kundehistorier Eventer ...


Skal bli bransjens mest betydningsfulle aktør med hjelp av skybasert teknologi

Etter å ha skrudd av de siste serverne på datasenteret sitt er Feiring Bruk nå rigget for å nå sine kortsiktige og ...


Etter å ha skrudd av de siste serverne på datasenteret sitt er Feiring Bruk nå rigget for å nå sine kortsiktige og langsiktige mål med hjelp av skyteknologi.

Den familiedrevne bedriften Feiring Bruk har eksistert siden 1962. Fra å drive med pukk- og grusproduksjon på Lørenskog har de vokst seg store og har i dag 13 pukkverk, 8 massemottak og lokasjoner på Romerike, gamle Østfold, gamle Vestfold og i Troms. De har også utvidet forretningsområdene sine til å omhandle asfaltproduksjon, produksjon av syntetiske erstatninger til naturprodukter kalt geosynteter og er på god vei til å bygge seg opp på eiendomssiden.

– Vår visjon er at Feiring Bruk skal være bransjens mest betydningsfulle aktør – og det i alle ledd. Både når det gjelder produksjon og kvalitet, men også når det gjelder å ta grep om bransjen videre, kan CTO i Feiring Bruk Kenneth Hansen fortelle.

I 2017 bestemte de seg derfor for å starte prosessen med å legge om IT-strategien sin og bli en mer moderne, fleksibel og fremoverlent bedrift. Skyen gir dem muligheten til å bruke teknologi som maskinlæring, kunstig intelligens og moderne rapportering for å optimalisere driften. Teknologien forenkler også samarbeid med riktige partnere for å drive innovasjon. Dette vil underbygge og støtte mye av det vi driver med, sier Hansen.

Nylig skrudde de av serverne på datasenteret sitt, og er nå 100 % skybaserte.

 

Avgjørende med en skybasert-strategi

I fremtiden har Feiring Bruk lyst til å være med på å styre hvordan løsninger, prosesser og plattformer i bransjen deres skal fungere. Derfor er en skybasert-strategi helt avgjørende for oss sier Hansen. Å gå over til skyen har blant annet gitt Feiring muligheten til å iverksette en større bruk av dataanalyse, skreddersy prosesstøtte og standardisere systemer der hvor det trengs.

En oppgradering på IT-fronten har også gjort oss mer agile kan IT Operations Manager, Tim Johansson konstatere. Da han selv og Hansen tok over ansvaret for IT-driften i fjor var det allerede satt opp en skyløsning. Siden den gang har de engasjert IT-partner Ironstone som er spesialister på skyteknologi fra Microsoft og sammen fjernet de en god del manuelle prosesser og erstattet dem med automatikk. Dette forenkler prosessene vår forteller Johansson, og gjør at vi slipper å forvalte tungvinte løsninger.

 

Bygger egne plattformer

Fordi Feiring ikke har noe «legacy» på IT-siden har vi muligheten til å plukke fra øverste hylle og bruke nye, moderne komponenter og byggeklosser når vi lager våre egne ting, sier Kenneth Hansen. Det gir oss et godt utgangspunkt når vi går inn i nye og spennende prosjekter.

– På kort sikt er målet å komme opp med en plattform som gir oss muligheten til å utvikle våre egne løsninger på en skalerbar og bra måte. Helt fra databehovet til integrasjons- og samhandlingsbehovet, sier Hansen.

Sammen med Ironstone er de nå allerede i gang med å bygge en egen integrasjonsplattform og en egen datalagringsplattform.

Integrasjonsplattformen kan de bruke til å selv utvikle egne integrasjoner i Azure, samtidig som de er sikre på at det er ordentlig satt opp og kvalitetssikret – og at det er brukt minst mulig kode i alle nivåer.

 

Løsningene gjør dem mer agile

Det er viktig for oss å selv holde i disse prosessene, sier Hansen, men vi trenger gode partnere på veien som vet hvor Feiring vil og hvavi ønsker, og som kan være med på å realisere diss tingene. Strategien deres går derfor ut på å bygge standardiserte «datalag» sammen med partnere som Ironstone, hvor de får hjelp til å hente inn forretingsdata, produksjonsdata, maskindata og den type ting. Deretter gjennomføre tester for hvordan de kan visualisere dataene og se nærmere på hvordan de kan bygge maskinlæring og predikasjoner på toppen av den dataen.

I og med at Feiring ikke har noe «legacy» eller noe stort utviklingsnivå selv å ta hensyn til, kan vi også plukke det vi mener og tror vil gi mest verdi, kjappest effekt og høyest utviklingstakt hos oss sier Hansen.

Dette mener IT Operations Manager Tim Johansson er selve nøkkel til hvordan Feiring skal se ut i fremtiden.

– Når vi kan jobbe med slike alternativer og løsninger så gjør det oss som sagt mer agile. Disse prosjektene hjelper oss derfor med å oppnå også våre langsiktige mål, sier han.

 

Get notified on news

Be the first to know about new IT insights to build or refine with the tools and knowledge you need.