Hopp til innholdet

4 grunner til at ledende bedrifter flytter mailen til Exchange Online

Vi bruker mer tid enn noen gang i skyen. Dersom du ikke allerede har flyttet mail-tjenesten ut i skyen bør du lese ...


Vi bruker mer tid enn noen gang i skyen. Dersom du ikke allerede har flyttet mail-tjenesten ut i skyen bør du lese dette. Blant de mest populære sky-baserte tjenestene er email applikasjoner. Email for bedrifter i skyen er på vei oppover og det er forventet å vokse med en økning på 30% i årene fremover.

Et økende antall personer og virksomheter som hopper på digitaliseringstrenden. De har startet å ha tilgang, dele og arbeide med sensitiv data på ulike lokasjoner og forskjellige enheter, noe som fører til at sikkerheten og kvaliteten på tjenestene vil bli viktigere enn noen gang. Bland de ulike skybaserte e-post tjenestene, er Exchange Online bransjeledende. 8 av 10 offentlige bedrifter som bruker epost i skyen, benytter seg av Exchange Online. Men, hva gjør at denne løsningen seg ut som et godt alternativ for bedrifter verden over? Her kommer grunnene for hvorfor man bør velge Exchange Online.

 

Hovedgrunnene til å bruke Exchange Online 

 

1. Enkel tilgang

En av de beste grunnene til at bedrifter bytter til Exchange Online er at det tillater deres organisasjon til å bli mer tilgjengelige og fleksible. Med Exchange Online kan ansatte enkelt få tilgang til e-post fra enhver enhet, fra hvor og når som helst. Det tillater dem å sjekke og respondere på jobb henvendelser 24/7, uansett om de er på vei til jobb, på en forretningsreise, ferie eller hjemmefra.

Med en økende etterspørsel etter fleksibilitet kan løsninger som Exchange Online hjelpe til i prosessen for å ansette unge talenter. Det kan generelt øke produktiviteten og kommunikasjonen internt i bedriften – noe som igjen kan føre til bedre leveranse ut til kunder. 

 

2. Sikkerhet

Exchange Online kommer med et bedt spekter av funksjoner rettet mot å øke sikkerhet på flere enheter. Her er en liste over noen av de viktigste:

  • Anti-malware and anti-spam beskyttelse: Exchange Online vil blokkere alle kjente virus og stoppe alt av spam fra å lande i innboksen samt å hindre enhver spoofing forsøk ved å sikre utgående mail.
  • E-post kryptering: Alt av innkommende og utgående e-post er kryptert, uavhengig av hvilket operatørsystem som er brukt.
  • Data loss prevention (DLP): E-post løsningen tillater admin å sette opp DLP policies og regler for å oppdage sensitiv informasjon og forhindre brukere fra å sende informasjonen via e-post til uautoriserte parter.  
  • Multi-Factor Authentication (MFA): Admin kan aktivere MFA for å legge til en ekstra beskyttelse for innlogging. Det vil tvinge brukere til å gjennomføre en ekstra autorisering i tillegg til brukernavn og passord, ved bruk av mobil app eller SMS.
  • Remote Wipe: Økningen i brukerfleksibilitet og mobilitet kan ofte øke risikoen for trussler mot bedrifter. Uansett, Exchange Online tillater en admin å blokkere og slette data fra en enhet ved tyveri, enhet spesifikke angrep eller tap av enheten for å kunne sikre bedriftens sensitive data og brukerinformasjon.
  • Disaster recovery: Exchange Online tar vare på automatiske back-ups som flere differensierte datasenter back-up e-post databaser.
  • Automatiske oppdateringer: e-post løsningen kjører automatiske oppdateringer, patching og vedlikehold for å sikre bruken av den seneste sikkerhets teknologien.

3. Pålitelig  

En klar fordel med Exchange Online er hvor pålitelig tjenesten er. Microsoft garanterer en 99.9% oppetid i deres SLA og det tar de på alvor. Noe som betyr at bedrifter kan få en stor del av pengene tilbake dersom Microsoft ikke holder disse forpliktelsene.

Hvordan gjør Exchange Online det i realiteten? Vel, det er faktisk ganske transparent og det publiseres rapporter kvartalsvis. Deres seneste rapport viser at de har minst en oppetid på 99,98% i de siste fire kvartalene. Takket være et stort nettverk av globale servere, er det så å si ingen eksterne faktorer som kan forhindre at Exchange Online kjører feilfritt. For beslutningstakere, salgsteam og andre avdelinger der respons er viktig, vil en pålitelig e-post server være kritisk.

 

4. Kost

Exchange Online begynner på en månedlig kost for basis pakken. Startprisen er budsjettvennlig, spesielt med tanke på at bedrifter ikke trenger å bruke noe on-premis hardware, kjøpe ekstra lagringsplass (da det kommer med 50GB lagringsplass per bruker) eller installere noe manuelt.

Bortsett fra å kunne kutte ned CAPEX og software kostnadene, vil bedrifter også kunne spare store summer på IT tjenester knyttet til at admin ikke lenger trenger å bekymre seg for oppdateringer, vedlikehold eller support. I tillegg, velger man å gå for et litt dyrere alternativ vil man kunne tilby teamet hele Office 365 pakken, inkludert applikasjoner som Teams, Sharepoint Online, OneNote og en ekstra 1TB i lagringsplass per bruker. Mange bedrifter starter med en Exchange Online bais abonnement, men bestemmer seg raskt etter for å kjøre den komplette Office 365 suiten, grunnet fordelene det gir.